Oogland Film Productions
Oostelijke Handelskade 941
1019 BW Amsterdam
Nederland
T +31(0)20 6838728
E info[at]oogland.nl
Nederlands English
NIEUWS
Jaar:

Omroep Brabant vertoont Dichter tegen de Tijd

vrijdag 1 juni 2018

Dichter tegen de Tijd is een portret van de Tilburgse schrijver Jasper Mikkers die in de jaren zeventig landelijke bekendheid kreeg onder het geheimzinnige pseudoniem Tymen Trolsky. Toen schreef hij dichtbundels en een aantal romans, waaronder de spraakmakende roman Aliesje, die flink wat opschudding veroorzaakten.

Zijn latere werk is onlosmakelijk verbonden met de katholieke Brabantse geschiedenis. Zijn roman Het einde van de eeuwigheid bijvoorbeeld werd door de literaire pers lovend ontvangen, maar kreeg vanuit katholieke hoek scherpe kritiek. In deze documentaire volgen we Jasper en zijn muze Daisy. Jasper toont het dorp Liempde, waar hij zijn kindertijd doorbracht onder het juk van zijn strenge vader, de veldwachter van het dorp. Hij brengt een bezoek aan het voormalige klooster waar zijn heeroom Jan woonde en waaraan hij dierbare herinneringen heeft. ‘Dichter bij de tijd’ schetst een beeld van het onconventionele leven van de inmiddels bijna 70-jarige Mikkers – schrijver en Brabants fenomeen.

Te zien op Omroep Brabant op zaterdag 2 juni om 22.30 uur. Duur docu: 50 min.« terug naar nieuwsoverzicht 2018

 

donderdag 8 november '18

1 januari 2019: uitzending Van Verlies

Op Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari, wordt op NPO2Doc (KRO/NCRV) de film Van Verlies Kun Je Niet Betalen uitgezonden. De film is een ontroerend en humoristisch portret van de oudste groenteboer...meer »

vrijdag 1 juni '18

Omroep Brabant vertoont Dichter tegen de Tijd

Dichter tegen de Tijd is een portret van de Tilburgse schrijver Jasper Mikkers die in de jaren zeventig landelijke bekendheid kreeg onder het geheimzinnige pseudoniem Tymen Trolsky. Toen...meer »

dinsdag 23 januari '18

Première Dichter tegen de tijd in Tilburg

Op zondagmiddag 11 maart 2018 gaat de documentaire Dichter tegen de tijd van Annelotte Verhaagen in première in De NWE Vorst in Tilburg. Dichter tegen de tijd is een portret van de Tilburgse...meer »