Nieuwste film

Het stof dat zwerft - De Odyssee van Edgar Hilsenrath

De ontstaans- en receptiegeschiedenis van een van de merkwaardigste boeken uit de wereldliteratuur: 'De Nazi en de Kapper' van Edgar Hilsenrath.

DVD's

Verloop van Jaren – Dichter bij Remco Campert
In Verloop van jaren zijn we een jaar lang dicht bij Remco Campert. We leren hem in zijn dagelijks leven en gewoontes kennen en zijn er op bijzondere en intieme momenten bij. Een film over weemoed, vergankelijkheid, de naderende dood en de poëzie als levenselixer.

€ 24.95

Lied van Ballingschap
De verhalen van de uit Iran gevluchte en in Utrecht neergestreken Iraanse schrijver Nasim Khaksar raken de essentie van het vluchteling zijn. Is de prijs van ballingschap dat je uiteindelijk in het geheel geen vaderland meer hebt?

€ 20.00

Alles wat klinkt
Een documentaire van Marieke Rodenburg over de Nederlandse componist en jazzmusicus Theo Loevendie.

€ 24.95

Laatste nieuws

10 januari 2024

John Albert Jansen overleden

Op 7 januari 2024 is filmmaker en oprichter van de stichting Oogland Film op 69-jarige leeftijd overleden. Hij leed al geruime tijd aan leukemie. John Albert Jansen (1954) studeerde Nederlands en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en in Berlijn. Na een verblijf van drie jaar...meer »

23 oktober 2022

première 'En de naam is: Heeresma'

Op zaterdag 12 november om 16 uur vindt in het OBA Theater in Amsterdam de première van 'En de naam is: Heeresma' plaats. De nieuwe film van John Albert Jansen biedt een blik achter het brandscherm dat de schrijver Heere Heeresma rond zijn privéleven optrok. Voorafgaand aan de...meer »

22 oktober 2022

'En de naam is: Heeresma' op NPO2

Onze nieuwste documentaire En de naam is: Heeresma wordt op 14 november a.s. uitgezonden om 22:15 uur op NPO2. ...meer »